Adres

Praktijk voor OMT
Hans Duijnstee
 

Frederiksveld 6
2151 LS Nieuw-Vennep
 

tel.  0252-683385
 

klik hier voor route

Hans Duijnstee BIG nummer : 29044158504    AGB code 04-10110 (praktijk)  AGB code 04-101026 (persoonlijk)

Gino van Veldhuizen BIG nummer : 09926650104  

Privacy policy

Klik hier voor onze privacy policy.

Zoeken

OMT

hansduijnstee-99Wat is orthopedische manuele therapie?
Orthopedische manuele therapie is een therapie waarbij, na nauwgezet onderzoek, klachten en stoornissen van het gehele spierskelet van de mens (wervelkolom en ledematen) kunnen worden verholpen. De orthopedische manuele therapie maakt gebruik van een scala aan manuele technieken (de zogenaamde handgrepen, manipulaties) en medische trainingstherapie. In Engeland en Amerika en andere engelstalige landen worden OMT'ers Chiropractor genoemd.
 
Wat is een orthopedisch manueel therapeut?
Een orthopedisch manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in orthopedische manuele therapie, door een vijf jaar durende vervolgopleiding bij de Opleiding Orthopedisch Manuele Therapie in Delft te volgen. Orthopedisch manueel therapeuten worden verplicht tot na- en bijscholing door de Nederlandse Associatie Orthopedische Manuele Therapie (NAOMT). Dit is de beroepsvereniging voor de in Nederland gevestigde orthopedisch manueel therapeuten.
 
Welke klachten kan een orthopedisch manueel therapeut behandelen?
Klachten die te maken hebben met het houdings-en bewegingsapparaat van de mens en de eventuele beperkingen of stoornissen daarvan, behoren tot het werkterrein van de orthopedisch manueel therapeut.
 
Met name klachten aan de wervelkolom, zoals (lage) rug-, nek- en schouderklachten, kunnen verholpen worden door een orthopedisch manueel therapeut. Ook kunnen bijvoorbeeld langdurige hoofdpijn, instabiliteitsproblemen of klachten na een ongeluk behandeld worden.
 
hansduijnstee-107Wat is de toegevoegde waarde van een orthopedisch manueel therapeut?
Een orthopedisch manueel therapeut heeft zeer veel kennis van het houdings- en bewegingsapparaat, waardoor deze goed in staat is om een heldere diagnose te stellen en de achtergrond van uw klachten uit te leggen. Met orthopedische manuele therapie kunt u vaak op effectieve wijze van uw klachten afgeholpen worden. Dit kan gaan om het vergroten van de bewegingsvrijheid, maar ook om bijvoorbeeld het zo snel mogelijk wegnemen van hevige pijn. Om klachten in de toekomst te voorkomen stelt de orthopedisch manueel therapeut, tijdens en na de behandeling, veelal een training voor die de belastbaarheid van het gewrichts- en spierstelsel structureel verbetert. Zo kunt u dus zelf een bijdrage leveren aan de verlichting van uw klachten of aan het herstel daarvan. De samenwerking tussen de orthopedisch manueel therapeut, huisarts en eventueel andere behandelaars, is tevens kenmerkend voor de werkwijze van een orthopedisch manueel therapeut. Uw klachten worden zodoende in een breder verband beoordeeld en behandeld.
 
Wordt orthopedische manuele therapie vergoed door de verzekering?
De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden deze vorm van manuele therapie. Desondanks is het verstandig u te laten informeren over uw eigen verzekering en de omschreven polisvoorwaarden. Het vergoedingssysteem voor de orthopedische manuele therapie verschilt namelijk per zorgverzekeraar.
 
Bron: website NAOMT

Copyright © 2016 - 2018 Hans Duijnstee